...to be a worldian...

Facebook

Bjørn Sørlie er en frisinnet musiker som med stor begeistring hiver seg over de fleste kategorier av musikk. Han skriver låter, synger, spiller gitar og piano og har god kjennskap til de fleste låter fra -30,- 40, -50, -60, -70 og -80 tallet. Bjørn er ikke spesielt selvhøytidlig på noen måte og serverer gjerne noen strofer av ei låt når han blir utfordret. Han elsker musikkfaget og har utviklet systemer som gjør at han på forholdsvis kort varsel kan framføre helt spesielle låtønsker eller skrive nye tekster til bruk i jubileum og liknende.

Bjørn har spilt i band fra 14 års alder. Som 19-åring flyttet han til Chicago og spillte aktivt i pop-rock-blues miljøer der i ulike band og  konstellasjoner. Da han var rundt 26 flyttet han til Los Angeles området og var en aktiv del av musikk miljøet i Redondo beach, Hermosa beach og Hollywood. Turnerte over flere år i California, Oregon, Idaho, Utah og Montana med trioen "State & Madison".

Han flyttet tilbake til Norge i 1986, jobbet som reklameprodusent i Radio Moss. Nå for tiden spiller han både som trubadur, duo, trio, kvartett og kvintett og syr sammen musikkgrupper for å dekke oppdragsgivers spesielle behov.  Han anvender også musikk i terapi for mennesker med psykiatrisk sammensatt problematikk og for mennesker med bistandsbehov.

Bjørn har skrevet masse låter opp gjennom årene og jobber for tiden med å spille inn og gi ut disse, under eget navn såvel som under pseudonymet Alan Vochec.

Bjørn mener at han gjennom livet er påvirket av følgende musikk artister: Bing Crosby, Cab Calloway, Elvis Prestley, The Beatles,
Rolling stones, Kinks, Pink Floyd, Ray Charles, Leon Russell, Elton John, Neil Young, Stevie Wonder, Michael Jackson, Silje Nergaard og Steely Dan foruten at han elsker å høre på Mozart eller Bach på søndager.